materialen

materialen

Materialen van kwaliteit zijn belangrijk om een goed resultaat te krijgen. Goedkope kwaliteit raad ik af. Kromtrekkende doeken of uitvallende penselen, daar wordt je niet vrolijk van. Zeker niet als je veel uren hebt zitten in jouw schilderij. En je wilt dat die nog jaren meegaat, toch?

Ondergrond

Je schildert op doek. In het vervolgjaar mag je ook op paneel schilderen. Ik koop (goedkope) doeken in en je kan deze tegen kostprijs afnemen. Dit is niet verplicht. De prijzen ligt rond de €3,00. Dit is vooral als oefenmateriaal bedoeld. Maar ben je van plan om echt werk te gaan maken van een schilderij, koop dan een goed doek.
realistisch-leren-schilderen-bennekom-materialen

Penselen

realistisch-leren-schilderen-wageningen
Er zijn verschillende soorten penselen waarmee je op doek kan schilderen. Dit kunnen varkensharen of synthetische penselen zijn. Zelfs brede kwasten worden gebruikt, zoals blokkwasten.
In ieder geval heb je platte penselen en kattentongpenselen nodig. Je krijgt van mij voor het begin van het jaar een lijstje met benodigdheden.

Olieverf

Er zijn verschillende soorten olieverf op de markt verdeeld in twee categorieën: studieverf en professionele verf. Studieverf is iets goedkoper maar is niet zo soepel als de professionele verf. Ook het pigmentgehalte is lager.
Mijn voorkeur gaat uit naar de professionele verf. Ik schilder met Norma professional van Schmincke.  Ik werk niet met Cobra, maar als jij daar prima mee overweg kan is het niet verboden. Hiernaast zie je bijv. Rembrandt, van Gogh, Oud-Hollands, Winsor&Newton en Schmincke (norma), om maar wat te noemen.
Heb je al olieverf in huis, gebruik dit gewoon in de lessen, mits van kwaliteit.
realistisch-leren-schilderen-veenendaal

Overige materialen

Naast bovengenoemde materialen is dit assortiment oneindig uit te breiden naar eigen inzicht en behoefte.
Na inschrijving voor een proefles of een lesjaar krijg je van mij een lijstje met benodigde materialen. Zo heb je een idee welke kosten er verbonden zijn aan de aanschaf van materialen.
realistisch-leren-schilderen-ede
Er zijn veel verkooppunten van schildermaterialen, fysiek en online. Een paar voorbeelden:
  1. http://www.penselen.nl
  2. http://www.kunstburg.nl
  3. http://www.artpartout.nl
  4. http://www.tekenenschilderoutlet.nl
  5. http://www.crea-art.nl
  6. http://www.vanbeekart.nl
  7. http://verfijndveenendaal.nl
  8. http://www.panelsforartpainting.nl  hier kun je o.a. goede synthetische penselen (Mus Brush) voor een goede prijs kopen