welkom bij SchilderPlezier

Art-Partout-nl
Even voorstellen, mijn naam is Jon Zijlstra, docent realistisch (fijn)schilderen.
Ik ben docent bij Art Partout Academie en sinds kort ben ik zelf in Ede met SchilderPlezier begonnen. Naast zelf schilderen vind ik les geven ontzettend leuk. De lessen zijn altijd gezellig en er wordt veel gelachen, maar ook hard gewerkt. Ik zie de mensen in mijn lessen groeien in het schilderen, daar kan ik erg van genieten. 
Heel inspirerend om samen naar een mooi resultaat te werken, dus je bent welkom bij SchilderPlezier.
  schilderen/inschrijven

Schilderles voor beginners en gevorderden

Je hebt zin om te gaan schilderen maar je weet niet goed hoe en waar te beginnen. Misschien schilder je al langer maar krijg je het nooit zo als je het wil hebben. En misschien heb je al wel eens een cursus of een workshop gevolgd waar je wel begeleiding kreeg, maar geen technieken leerde. Dan ben je nu op de goede plek beland.
In mijn schilderlessen leer je de basistechnieken waar je elk schilderij mee kan maken en leer je hoe een schilderij op te bouwen. Er wordt vaak gezegd dat het moeilijk is om met olieverf te schilderen en dat het zo langzaam droogt. Als je de verf leert kennen, vooral de soepelheid en de mooie kleuren valt dat reuze mee. En de langzame droogtijd kan juist een voordeel zijn, want je kan nog enkele dagen in dezelfde laag blijven werken. Het duurt ca. een week voordat een laag droog is en je verder kunt. In de tussentijd kun jij weer aan je andere schilderijen werken. Wat heeft SchilderPlezier jou te bieden:Je 
art-partout-fijnschilderen
fijnschilderen-ede-welkom-bij-schilderplezier
klassikaal-schilderen-in-ede-bij-schilderplezier

voor wie

zowel een startende als een gevorderde schilder (olieverf) is welkom bij SchilderPlezier. De basistechnieken die je leert zijn voor alle soorten en vormen van schilderen toepasbaar. Ik werk klassikaal wat heel gezellig is en je leert veel van elkaar. In het 1e jaar zijn we met dezelfde opdrachten bezig, in het 2e jaar is er ruimte voor eigen schilderijen, mits passend bij het thema. Ben je een instromer dan bepaal je zelf wat je schildert of kies je (deels) voor het programma.

leren kijken

Het lijkt zo makkelijk en we doen het de hele dag, kijken. Maar echt iets zien om het te schilderen moet je leren als je naar een voorbeeld werkt. Dit geldt ook voor kleuren. Er zijn ontelbaar veel kleuren. Een primaire kleur lukt nog wel, maar hoe zie je welke kleurenmenging is gebruikt? Vraagje: hoe maak je lichtrood? Ook dit leer je bij SchilderPlezier. 

talent of niet

Om te leren schilderen is wel wat aanleg nodig. Door de technieken ontwikkel je deze aanleg verder. Of je talent hebt zal moeten blijken. Creativiteit en durf spelen daarbij zeker een rol. En natuurlijk plezier hebben in wat je doet. Ook doorzettingsvermogen mag niet ontbreken want elke schilder kent zijn/haar frustratiemomentjes. Dit zijn vaak de leermomenten, dus daar moet je even doorheen. Ik help je daar graag bij.