welkom bij SchilderPlezier

Art-Partout-nl
Even voorstellen, mijn naam is Jon Zijlstra, docent realistisch (fijn)schilderen.
Ik ben docent bij Art Partout Academie, locatie Nijmegen en sinds kort ben ik zelf in Ede met SchilderPlezier begonnen. Naast zelf schilderen vind ik les geven ontzettend leuk. Het is in de klas altijd gezellig en er wordt veel gelachen, maar ook hard gewerkt. Ik zie de mensen in mijn lessen groeien in het schilderen, daar kan ik erg van genieten. Als docent bij Art Partout geef ik ook les in fijnschilderen. Met SchilderPlezier doe ik dat niet. Wil je les hebben in fijnschilderen meld je dan aan bij Art Partout.
Heel inspirerend om samen naar een mooi resultaat te werken, dus je bent welkom bij SchilderPlezier.
 

Schilderles voor beginners en gevorderden

Je hebt zin om te leren schilderen of je hebt al lessen gehad of je hebt jezelf leren schilderen. Bij SchilderPlezier kan je vanaf het begin leren maar ook als je al kan schilderen ben je welkom. Als schilder met enige ervaring wil je je mogelijk verder ontwikkelen of je vindt het inspirerend om met andere schilders contact te hebben. Of je komt helemaal niet meer aan schilderen toe door gebrek aan motivatie? Allemaal mogelijke redenen om je bij SchilderPlezier aan te melden. 
Zowel beginners als gevorderden leren in mijn schilderlessen  technieken waar je veel verschillende  schilderijen mee kan maken en leer je hoe een schilderij op te bouwen. Wat heeft SchilderPlezier jou te bieden:
art-partout-fijnschilderen
fijnschilderen-ede-welkom-bij-schilderplezier
klassikaal-schilderen-in-ede-bij-schilderplezier

voor wie

een beginnende schilder begint bij de basis. Alles is nieuw dus bouwen we de lessen rustig op zodat je weet waar je mee bezig bent. Je leert over materialen, olieverf en technieken. We beginnen eenvoudig en breiden de onderwerpen gedurende het jaar uit in moeilijkheid.
Na het eerste jaar kun je naar het vervolgjaar door stromen.
Een gevorderde schilder (olieverf) heeft het meeste van deze kennis al maar zal zeker nog willen bijleren. Nieuwe technieken en nieuwe onderwerpen waar jezelf niet mee zou komen waardoor je jezelf verder ontwikkelt.  Je mag je eigen werken bedenken en meenemen om in de klas te werken.

lesprogramma

er is een vastgesteld lesprogramma voor beginners. Ook het vervolgjaar heeft een programma waar je als gevorderd schilder gebruik van kan maken of op onderdelen kan volgen. Dit programma wordt door mij opgesteld in overleg met de klas. Heb je je eigen werk bij je dan help ik je op onderdelen waar je zelf niet uitkomt. Of ik reik je nieuwe technieken aan om eens uit te proberen.
Je kunt met allerlei vragen bij mij of bij je medeschilders terecht. 

kijken en kleuren

er zijn twee dingen heel belangrijk bij schilderen: kijken en kleuren.
We kijken de hele dag maar zien selectief. Dat is logisch want anders zouden we doodmoe worden. Als schilder moet je juist wel alles zien, zowel van een voorbeeld of op je schilderij. Dit moet je leren door veel oefening. Ook leer je kritisch naar je schilderij te kijken om verbeteringen te kunnen aanbrengen.
Er zijn talloos veel kleuren. Door het langzaam opbouwen van kleurmengingen leer je de verschillende kleuren zien. Ook het gebruik van de kleuren leer je in de lessen. Dit doen we o.a. door het bepalen van het palet van het onderwerp.